Használt Audi A5

Dísztárcsa, autóalkatrész

Dísztárcsa, autóalkatrész

Használja ezt a tanácsot, amikor autójavításba kezd.

2022. február 28. - Viktor alkatrészek

Használja ezt a tanácsot, amikor autójavításba kezd.

 

Ha autója lerobbant, arra kell összpontosítania, hogy újra működőképes legyen. Ha egy nem működő járművel ragaszkodik Önhöz, az problémákat okozhat. Az autójavítás drága lehet, néha több ezer dollárba is kerülhet, de nem feltétlenül kell annak lennie. Sok olyan alapvető javítás van, amelyet saját maga is elvégezhet.

Két-három havonta ellenőrizze a sebességváltó folyadékot. Hagyja járni a motort, és nyissa ki az autó motorháztetejét. Használja a sebességváltó mérőpálcáját a folyadékszint ellenőrzéséhez. Ha nincs elég folyadék a sebességváltóban, akkor valószínűleg szivárgás van valahol a rendszerben. A legjobb, ha elviszi az autót egy szerelőhöz, hogy meg tudja keresni a szivárgás helyét.

Ha aggódik amiatt, hogy egy autószerelő műhely felfújja az elvégzendő munka mennyiségét, menjen és kérjen ingyenes diagnosztikát máshonnan. Mivel nincs garancia arra, hogy munkát végeznek el náluk, nincs okuk azt állítani, hogy a szükségesnél többre van szükség.

Tartsa kéznél az autója használati útmutatóját. Az autóval kapcsolatos létfontosságú információk ismerete sokat segíthet, ha valami váratlan dolog történik. Ha ismeri autója kezelőszerveit, akár a szerelőhöz való eljutást is elkerülheti. Ha mégis szerelőhöz kell mennie, legyen nála a márka, a modell és a felszereltségi szint, hogy sokkal gyorsabban ki tudják találni az olyan dolgokat, mint a sebességváltó konfigurációja, mérete stb.

Győződjön meg róla, hogy a szerelő tudja, hogyan kell dolgozni az Ön járműmárkáján. Bár az alapvető alkatrészek mind ugyanazok, nagy különbség lesz abban, ahogyan mondjuk egy Hummer és egy Smart autó kihasználja a motorháztető alatti teret. Ha nem bízik a helyi szerelőben, fizessen egy kicsit többet, hogy egy hivatalos kereskedő dolgozzon az autón.

Egy horpadás vagy karcolás egy műanyag lökhárítón nagyon könnyen javítható. Kezdje a horpadásból kiálló darabok levágásával, amíg a szélek sima nem lesznek. Ezután egy töltőanyaggal eltüntetheti a horpadást. Csiszolja át a területet, és fesse le, hogy elrejtse a javítást.

Ha még soha nem végzett önállóan autójavítást, akkor maradjon a kisebb munkáknál, és végezzen sok házi feladatot, hogy megtanulja, hogyan kell nagyobb munkákat elvégezni. Ügyeljen arra, hogy ne kezdje el szétszedni az autóját, ha nem tudja, hogyan kell összerakni. Mielőtt bármilyen autójavítási munkába kezdene, győződjön meg róla, hogy minden szükséges alkatrész és szerszám a helyén van, és hogy pontosan tudja, mit kell tennie ahhoz, hogy a munkát az elejétől a végéig elvégezze.

Döntése meghozatalakor vegye figyelembe, hogy mennyire jól karbantartott egy autójavító műhely. Egy hanyag műhely annak a jele lehet, hogy a kivitelezés, amit kapni fog, szintén elég hanyag lesz. Válassza azt az autójavító műhelyt, amelyik tisztán tartja padlóját és helyiségét a szerszámoktól és a törmeléktől. Ez nem garancia a nagyszerű kivitelezésre, de biztos jele annak, hogy nagyobb az esélye annak, hogy olyan szintű szolgáltatást kap, amilyet szeretne.

Ha van karbantartási naplója, szentelje magát annak, hogy naprakészen tartsa azt. Ha nincs, előfordulhat, hogy autóján olyan javításokat végeznek, amelyekre nincs szükség, és amelyek semmit sem segítenek Önnek. Továbbá ez a napló jelzi az autóján dolgozók számára, hogy Ön a legjobbat várja el járművétől.

Még akkor is, ha a probléma, amivel küzd, önnek jelentéktelennek tűnik, nézesse meg szakemberrel. Sokan figyelmen kívül hagyják a kisebb problémákat, és azok végül sokkal nagyobb problémákhoz vezetnek.
Mielőtt először próbálkozna egy autójavítással, nézzen utána különböző információforrásoknak. Végezzen egy jó online keresést, nézzen oktatóvideókat, keressen könyveket a helyi könyvtárban, és szánjon időt arra, hogy beszéljen egy tapasztalt szerelővel, mielőtt beleveti magát a javítás kipróbálásába. Ha már jól érzi magát a koncepcióval, készítsen egy listát a szükséges dolgokról és a javítás sikeres elvégzéséhez szükséges lépésekről.

Mindig olvassa el a használati útmutatót, mielőtt hozzálát a jármű javításához. A kézikönyvben lehetnek olyan információk, amelyeket ismernie kell ahhoz, hogy ne kövessen el hatalmas hibát. Annak érdekében, hogy biztosan ne pazarolja az időt és a pénzt, mindenképpen nézze át a kézikönyvét, mielőtt még elkezdené.

Hallgasson a megérzéseire. Ha beviszi az autóját a műhelybe, és a technikus nem tűnik korrektnek, fontolja meg, hogy máshová megy. Legalábbis az illető valószínűleg nem törődik annyira Önnel és az autójával, pedig ennél jobb szolgáltatást érdemel.

Tudja meg, milyen gyakran kell elvégeztetnie a járművén a tuningot. Ezt az információt a használati útmutatóban kell megtalálnia. Valószínűleg hallotta már, hogy járművét 100 000 mérföldenként fel kell hangolni, de ez valójában az Ön járművének márkájától és modelljétől függ.

Kérje, hogy az autójavítást végző műhely csak eredeti, azaz O.E.M. alkatrészeket használjon. A generikus alkatrészekhez képest felmerülő többletköltség hosszú távon megéri a befektetést. Optimális teljesítményre és a jármű hosszú élettartamának növekedésére számíthat, ha kifejezetten az Ön autójához gyártott alkatrészeket választ, nem pedig generikusakat.

Amint ez a cikk megmutatta Önnek, lehetséges kisebb javításokat elvégezni autóján anélkül, hogy autószerelő műhelyre lenne szüksége. Ugyanakkor, ha mégis el kell vinnie autóját egy autószervizbe, most már tudja, hogyan spórolhatja meg a legtöbb pénzt és időt. Csak tudnia kell, hogy mikor kell barkácsolnia, vagy mikor kell szakember segítségét igénybe vennie. Ez a cikk megmutatja, mit kell tennie a jövőben.

 

teraszmelegítő, kacsamell sütése, thermomix, vákuum zacskó, sous vide vákuumozó gép, szuvidálás hőfok, grill pellet, marhahús érlelő tasak

 

1. teraszmelegítő

2. kacsamell sütése

3. thermomix

4. vákuum zacskó

5. sous vide vákuumozó gép

6. szuvidálás hőfok

7. grill pellet

8. marhahús érlelő tasak

 

teraszmelegítő, kacsamell sütése, thermomix, vákuum zacskó, sous vide vákuumozó gép, szuvidálás hőfok, grill pellet, marhahús érlelő tasak

A bejegyzés trackback címe:

https://disztarcsak.blog.hu/api/trackback/id/tr8017768272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása